vineri, 27 octombrie 2017

Casa si camin, in culori

Sunt de când mă știu o fire mai degrabă visătoare decât pragmatică. Deși în anumite privințe lucrurile trebuie făcute matematic pentru a-mi fi pe plac, în alte domenii mi-e indiferent ce și în ce fel se întâmplă. 

Asta se întâmplă și în ce privește, de exemplu, căsuța noastră. Am idei concrete (ca să nu le numesc „fixe”) referitor la unde anume trebuie să fie așezate prosoapele de bucătărie, în ce sertar stau capacele ori care e locul unui anume set de pahare. Și totuși, acum, după doi ani de când locuim aici, mai avem de fixat tablouri pentru a adăuga un plus de personalitate încăperilor și de finalizat alte detalii asemănătoare. Sunt, totuși, momente sau chiar zile când îmi impun să mă gândesc concret la astfel de lucruri și asta se transformă într-un maraton de îmbunătățiri aduse cuibușorului nostru, loc în care ne simțim bine și în siguranță. 

Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost printre îndatoririle mele să mă ocup de conservarea energiei în micul nostru cămin. Cu siguranță, nu am fi obținut un certificat energetic cu care să ne mândrim.         

(foto din arhiva personală)  


 Potrivit ultimelor reglementări, certificatul energetic este un document fără de care la vânzare-cumpărare ori la închirierea unui imobil nu pot fi semnate contracte valabile. Un certificat energetic ieftin te poate scăpa de griji inutile, fără el contractul putând fi atacat în instanță.  

Ce e drept, nici închiriatul, nici vândutul locuinței nu se numără printre planurile noastre pentru viitorul apropiat. Oricum, un astfel de certificat este necesar inclusiv pentru case ori blocuri de locuințe. Totuși, mă bucur că am lângă mine un om priceput, care se ocupă cu drag te tot ce ține de economisirea energiei. Pe lângă izolația exterioară a clădirii, făcută cu ceva timp în urmă, el s-a îngrijit și de izolația podului, întrucât locuim la mansarda unei case. Am simțit chiar eu diferența de temperatură după izolarea deasupra tavanului cu vată minerală în proporții calculate astfel încât să nu mai existe pierderi de căldură. Înainte, diminețile erau reci, iar singurul lucru pe care l-aș fi făcut cu dragă inimă era să mă întorc sub pătură. După aceea, am început să mă bucur de cafeaua dimineților plăcute și călduroase. 



Ni s-ar părea interesant, acum, că începe sezonul rece, să vedem cum ar arăta o termografie făcută locuinței noastre.  Există în prezent diferite camere sofisticate, care surprind prin scanarea cu infraroșu zonele care au pierderi. Aceste camere înregistrează informații care ulterior sunt procesate în imagini color, și în funcție de cromatica respectivei schițe, specialiștii interpretează rezultatele (vezi un exemplu în imaginea de mai jos). 
Această tehnică specială este o etapă separată de certificatul energetic, iar profesioniștii firmei Enermed Impex SRL sunt dispuși să își ofere serviciile cu promptitudine. Ei eliberează certicicate energetice chiar și în patru ore, la cele mai mici prețuri de pe piață, cu garanția lucrului ieftin, dar foarte bine făcut – garanție dată de mii de clienți mulțumiți din multe județe ale țării, printre care se numără și Cluj, Brașov, Timiș, Constanța.





Visători ori pragmatici, când vine vorba de căsuța noastră ne dorim ce e mai bun pe toate planurile. Sunt convinsă că același lucru e valabil și pentru voi, cei care citiți. Urmăriți sfaturile Enermed și luați măsuri concrete pentru  a obține certificatele și informațiile necesare. Nu uitați însă că toate acestea devin fade fără de bucuria ce trebuie să caracterizeze viața în doi. Așadar, mai presus de toate, cum arată termoviziunea inimii voastre?                                  


(sursa foto inimă: DeviantArt ) 



Text conceput cu drag pentru proba 12 a Super Blog.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

@Corina. Un produs Blogger.

Cele mai citite postari:

Persoane interesate

Arhiva

Despre noi...

De multe ori valurile timpului te poarta pe nisipuri stralucitoare si aurii, mai mult decat ti-ai fi imaginat. Au trecut ani de zile (cam 7-8) de cand, timid, o copila de nici 16 ani impreuna cu mama ei s-au avantat in necunoscutul internetului. Ne-ati fost alaturi, ne-am cunoscut si am comunicat cu multe dintre dumneavoastra. Fie pasiunea pentru vintage, fie dragostea pentru handmade ne-au unit.

Copila a crescut si s-a casatorit cu un om minunat, care a continuat ce au inceput parintii - sa sustina tanara cutezatoare. Acum noi doi traim zile minunate. Sotul meu drag visa demult ca una dintre camere sa o amenajam pentru a ne fi dormitor. Apoi a cedat cu drag camera ca sa ne facem in ea un atelier cochet de creatie vestimentara - dormitorul fiind acum cea mai micuta dintre camerele casei, dar suficienta pentru cuibusorul intim pe care vrem sa il reprezinte.

Peretii atelierului nostru au fost doar caramida - am avut mult de lucru pana sa fie gata. Pana atunci, masinile de cusut au stat intr-o alta camera, si am pornit activitatea. Din februarie 2016, ne-am mutat in atelier! Una dintre cele mai dragi realizari ale noastre e cuibusorul in care ma pot desfasura asa cum îmi place mie si-mi pot pune in practica toate proiectele!

Intre comenzile care nu au întârziat sa apară, intentionez sa imi las si propria imaginație "sa danseze", iar rezultatele vor fi disponibile pentru vanzare în pagina Creațiile noastre.

Fie ca doriti sa cumparati ceva din produsele disponibile, sau vreti sa cream impreuna o tinuta pentru un eveniment sau pur si simplu pentru a va sublinia feminitatea, trasatura ce trebuie sa ne defineasca pe toate zi de zi, sunt deschisa la idei si ma puteti contacta la tel. 0746071717 sau corinaberciu@ymail.com.

O altă pasiune de-a mea este să-mi aștern ideile în scris, motiv pentru care în paginile Gânduri și Informații utile veți putea citi materiale compuse de mine în care veți regăsi fie lucruri personale, fie noutăți din diferite domenii sau link-uri spre unele site-uri ce mi se par că merită atenția dvs.

© CATMade by Corina Toldas, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena